A hit ad elég belső erőt ahhoz, hogy a kudarcok után ismét talpra tudjunk állni

A hit nem csak azokban az időkben fontos, amikor minden jól megy az életünkben. Akkor is nagy szükségünk van rá, amikor akadályok elé állít minket az élet, hiszen a hit ad elég belső erőt ahhoz, hogy a kudarcok után ismét talpra tudjunk állni, és újra haladni tudjunk. Ahhoz, hogy a végső célunkat meg tudjuk valósítani, igen nagy belső erőre van szükségünk, és ezt bizony a szilárd hit tudja megteremteni.

 

De miként tehetsz szert elég hitre?

Egyáltalán honnan fakad a hit?

Minden olyan korábban történt dologból erőt és hitet tudsz meríteni, amelyet életed során megtapasztaltál. Hitet nyerhetsz a pozitív és a negatív tapasztalatokból egyaránt. Minden, amit megtapasztalunk és átélünk az életünk során annak függvényében alakul, hogy mekkora a bennünk rejlő hit és belső erő. A hit erőt ad, a segítségével végre tudunk hajtani bármit!

Csupán bíznunk kell önmagunkban (vagy ha hiszünk felsőbb hatalom létezésében, akkor benne is bízni kell), mert akár szemek nélkül is láthatunk. Láthatjuk azt, hogy minden dolog jóra fordul, mindent el tudunk érni és láthatjuk azt is, hogy sikeresek vagyunk. A körülöttünk zajló eseményeknek törvénye is van: mindenki azzá válik, amiben hisz.

 

A hitre úgy is tekinthetünk, mint hatalmas erőre.

A hit nem más, mint egy olyan “tudás”, ami az emberek belső énjében lakozik. Ez a belső tudás képes a külső történéseket is pozitív irányba terelni. Emiatt van az, hogy akinek erős a hite, az bármilyen körülmények között eléri, amit szeretne.

A hitet sokan úgy fogalmazzák meg, mintha az “a spirituális élet és a lélek tápláléka” volna. Azok az emberek ugyanis, akik valami miatt elveszítik a bennük lakozó hitet, a hétköznapi életükben sem lesznek többé boldogok. A spirituális törekvéseik alábbhagynak, és hatalmas űr keletkezik a belső világukban. A hit nem más, mint a már sokat emlegetett belső erő!

 

Mi az, ami képes a belső erőt, a hitet megszilárdítani?

A hit megerősítésére kiválóan alkalmas például a meditáció, amely során a világot új oldaláról ismerhetjük meg. Ezek a megtapasztalások, “az észrevehetetlen dolgok észrevétele” képesek tovább hajtani minket a kitűzött céljaink felé. A megerősödött hit erőt és tettvágyat biztosít, a sikerhez vezető úton történő előrehaladáshoz.

A kudarc ellen csakis egyetlen eszközzel lehet védekezni, amely nem más, mint a hit.

Ahhoz, hogy a világmindenségben rejlő erőket előnyünkre tudjuk felhasználni, mindenképpen szükségünk van a hitre. A hit minden gondolatot, amely megfogalmazódik bennünk, képes valóra váltani.

 

Amíg az emberek nem próbálják ki, addig nem hiszik el, hogy a hitnek, a szándékainknak és a gondolatainknak teremtő ereje van. Amit eltervezünk, azt meg tudjuk valósítani, ha elég erősen hiszünk benne. A pozitív gondolkodásunkkal, az erős hitünkkel valóra tudjuk váltani mindazt, amit célul tűztünk ki.

Semmi sem lehetetlen, ezt ne feledd el! Csupán pozitívan és sikerorientáltan kell gondolnod mindarra, amit véghez szeretnél vinni!

Sok sikert a céljaid eléréséhez!

Forrás: motivator.ma

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!